WBSO en RDA 2015

Innovatieve ondernemers kunnen in 2015 opnieuw gebruik maken van de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO). Zoals eerder aangekondigd, zijn er voor 2015 voor MKB-ondernemingen geen belangrijke wijzigingen aangekondigd. De percentages van de S&O-afdrachtvermindering en RDA-aftrek blijven in 2015 hetzelfde.

Aanvragers die in 2014 al een aanvraag hebben ingediend, ontvangen een dezer dagen bericht van RVO.nl met betrekking tot het indienen van een nieuwe WBSO-aanvraag voor 2015.

Voor aanvragers die in 2013 gebruik hebben gemaakt van de WBSO, wordt het S&O-uurloon voor 2015 bepaald aan de hand van het werkelijke uurloon van alle medewerkers die in 2013 S&O-werkzaamheden hebben verricht. In dat geval bevat het bericht van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) een activeringscode waarmee kan worden ingelogd op een website om de burgerservicenummers (BSN’s) van de S&O-medewerkers uit 2013 door te geven. Een correcte melding van deze BSN's is van belang voor de beoordeling van uw WBSO-aanvraag voor 2015.

Voor aanvragers die in 2013 geen gebruik hebben gemaakt van de WBSO, geldt automatisch het forfaitaire uurloon (in 2014 was dat € 29). In dit geval hoeft u geen actie te ondernemen.

Op korte termijn zullen wij contact opnemen met al onze huidige relaties om het indienen van een nieuwe aanvraag voor 2015 en het eventueel melden van de BSN's te bespreken.

Indien wij voor u nog niet eerder een WBSO-aanvraag hebben ingediend, maar u toch aanknopingspunten ziet met de WBSO-regeling, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Wij bespreken de mogelijkheden graag met u.

Publicatie: 27 oktober 2014
Terug naar het Nieuwsarchief