Nieuwe openstelling ESF Duurzame Inzetbaarheid medewerkers (ESF-DI)

In de periode tussen maandag 12 november 2018 om 9:00 uur en vrijdag 16 november 2018 om 17:00 uur kunnen bedrijven aanvragen indienen voor de subsidieregeling ESF, onderdeel 'duurzame inzetbaarheid medewerkers'. Vanuit ervaring weten wij dat deze regeling voor veel bedrijven aanknopingspunten biedt.

Bedrijven en instellingen die een extern adviseur inhuren met als doel hun medewerkers langer en fit aan het werk te houden, kunnen een aanvraag indienen. Een project dient een bijdrage te leveren aan het bevorderen van gezond, productief en competent werken van indiensttreding tot aan pensionering.

Een project is gericht op één of meerdere van onderstaande thema’s of activiteiten:

  • Het bevorderen van gezond en veilig werken, waaronder een gezondere levensstijl en het terugdringen van werkstress;
  • Het bevorderen van een leercultuur voor werknemers waaronder het erkennen van niet-bedrijfsspecifieke kennis en vaardigheden;
  • Het stimuleren van interne en externe mobiliteit van werknemers, waaronder het begeleiden van individuele ambities en ondernemerschap;
  • Het bevorderen van een flexibele werkcultuur met oog op het beter kunnen combineren van arbeid en zorg.

Alle bedrijven en instellingen die ten minste twee werknemers in dienst hebben komen in aanmerking voor de regeling.

De subsidie is 50% van de projectkosten. De maximale subsidie bedraagt € 12.500. Het totale budget in deze aanvraagperiode bedraagt € 15.000.000.

Meer weten?

Meer informatie over deze regeling vindt u hier  op onze website. U kunt natuurlijk ook altijd contact  met een van onze ervaren adviseurs opnemen.

Publicatie: 9 oktober 2018
Terug naar het Nieuwsarchief